Nyhedsmail: 21/02/2023

Afstemning om konflikt er sat i gang

 

Kære medlem

Danske Rederier står fast på, at Dansk Metal, der ikke organiserer ledere til søs, skal være overenskomstpart for navigatører i den danske søfart. Vi har i adskillige måneder forsøgt at få Danske Rederier til at indgå i dialog og forhandling om den beslutning, men det nægter Danske Rederier, selvom Lederne Søfart organiserer over 80 pct. af alle danske navigatører.

Det tvinger os til at reagere, og derfor modtog du, som er ansat på DRO l eller DRO ll, i går en meget vigtig mail om, at du skal tage stilling til, om du bakker bestyrelsen op i vores indstilling til at gå i konflikt. Målet med at gå i konflikt er at sikre, at I beholder jeres indflydelse på jeres egen løn og egne arbejdsvilkår. Alt andet er uacceptabelt.

I modtog i går en mail med et afstemningslink, og det er altafgørende, at I læser mailen og husker at stemme. Hvis du ikke kan se mailen i din indbakke, skal du tjekke efter i din spamindbakke. Hvis du heller ikke der kan se mailen, så skal du med det samme skrive til os på

mail@ledernesoefart.dk.

Det er kun de medlemmer, der er ansat på kollektive overenskomster, dvs. på DRO l og DRO ll, som kan stemme og derfor modtager afstemningslinket. Hvis du ikke er på en af de to overenskomster, vil du ikke modtage et afstemningslink.

 

Råb højt, når I har spørgsmål

Afstemningen om konflikt giver forståeligt nok anledning til rigtig mange spørgsmål. Derfor har vi holdt to medlemsmøder i går og i fredags, og vi planlægger også at afholde endnu et medlemsmøde i denne uge. I vil modtage mere information herom.

Vi har også samlet rigtig mange af de vigtigste informationer på vores hjemmeside, som I kan læse her. Sekretariatet står også fuldt til rådighed for at besvare jeres spørgsmål, så I må ikke holde jer tilbage med at kontakte os på mail@ledernesoefart.dk. I er også velkomne til at skrive via Messenger til Lederne Søfarts facebookside – det kan I gøre her

 

Vi er også i medierne

Det her er vigtigt, og derfor får sagen også medieopmærksomhed. Vi har sendt en pressemeddelelse ud, og allerede i går har vi fået gode omtaler i søfartsmedierne. Læs dem her hos Shippingwatch, Søfart og Maritime Danmark.

Mvh.

Jens Marquard Sørensen

Formand