Vi har som hovedregel aftalefrihed i Danmark. Der er derfor normalt ikke særlige krav til form og indhold på en aftale.
Der er fx ofte aftalefrihed, når det kommer til lejekontrakter for inventar, biler, kopimaskiner, parkeringspladser og boder.
Omvendt vil der typisk gælde særlige regler, hvis der er tale om leje af et kontor, butik eller garage, da disse aftaler typisk falder ind under erhvervslejeloven.
Få styr på din lejekontraktog beskyt din virksomhed
Før du underskriver en lejeaftale for din virksomhed, er det vigtigt, at du ved, om den er omfattet af erhvervslejeloven.
Hvis din aftale falder ind under erhvervslejeloven
Du skal som det første finde ud af, om din aftale falder ind under erhvervslejeloven, da det betyder, at der er særlige regler for din og udlejers aftale.
Det kan fx dreje sig om opsigelse, hvor der er en række formelle betingelser, uanset hvad der ellers står i din lejekontrakt.
Er der mangler i din kontrakt, vil erhvervslejeloven også træde i stedet for eller gå ind og supplere din kontrakt. Det betyder, at der kan være regler for jeres aftale, du ikke nødvendigvis har aftalt med udlejer, eller som fremgår af din kontrakt.
Få gennemgået din kontrakt
Det kan være en rigtig god idé, at du får gennemgået din kontrakt om erhvervsleje af en af vores konsulenter, inden du underskriver den. Det kan nemlig være svært at gennemskue, hvilke regler der gælder for lejeforholdet.
En del af de regler, der er i erhvervslejeloven, kan I fravige eller ændre efter aftale. Men der er også regler, som I ikke har aftalefrihed til at ændre på.
Vi ser ofte kontrakter, hvor der er afvigelser fra erhvervslejelovens regler til de regler, som ikke kan fraviges. De punkter er med andre ord ugyldige i din kontrakt.