Samtaler med a-kasse og jobcenter

Når du er på dagpenge, skal du til samtaler med både dit jobcenter og os her i a-kassen. Se hvilke samtaler du skal til og hvad du selv skal gøre.

Til samtalerne skal vi blandt andet lægge planer for din jobsøgning og gennemgå de muligheder du har og de betingelser der er, når du modtager dagpenge.

Du får besked fra os, når det er tid til din første samtale. Det sker kort tid efter du har meldt dig ledig på jobnet.dk.

Du skal være opmærksom på, at du kan miste dine dagpenge, hvis du ikke deltager i dine samtaler. Derfor skal du huske at melde afbud, hvis du er syg eller er forhindret i at deltage. Ud over dine faste samtaler, har du også mulighed for at få sparring til din jobsøgning.

Se dine planlagte samtaler på Selvbetjeningen

Book sparring til din jobsøgning

Grnne_blomster_image_1_1_576x576

Har du spørgsmål til dagpenge?

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til dagpenge, kan du ringe eller skrive til os via Selvbetjeningen, så svarer vi på dine spørgsmål.

32 83 01 23
Mandag - Fredag
8.00-16.00

Samtaler hos Lederne A-kasse og jobcenter

Når du er på dagpenge, skal du til samtaler med både dit jobcenter og os her i a-kassen. De første tre måneder skal du til samtaler hos os i Lederne A-kasse og herefter skal du til samtaler i dit lokale jobcenter.

Til samtalerne skal vi blandt andet afklare, hvad det er for en situation, du står i – og guide dig videre på vejen mod dit næste job.

Du bliver indkaldt til din første samtale, som er en velkomstsamtale, og resten af samtalerne skal du selv booke.

Husk, at hvis du ikke møder op til dine samtaler enten fysisk, digitalt eller på telefonen, kan du miste dine dagpenge. Det samme gælder, hvis du ikke booker dine samtaler inden for fristen.

Se hvordan dine samtaler foregår  trin for trin

  1. Du bliver indkaldt
    Når du er meldt ledig, får du et brev fra os i Selvbetjeningen, hvor vi indkalder dig til en personlig velkomstsamtale. Samtalen skal foregå fysisk, og finder sted inden for to uger efter du har meldt dig ledig hos jobcentret.
  2. Forbered dig på samtalen
    Inden du kommer til din velkomstsamtale, skal forberede dig ved blandt andet at dokumentere din jobsøgning og uploade dit CV og en ansøgning.
  3. Kom til samtalen
    Du skal møde fysisk op til din velkomstsamtale. Til samtalen aftaler vi blandt andet en plan for din jobsøgning og færdiggør din jobsøgningsstrategi.
  4. Book dine næste samtaler
    Ud over din velkomstsamtale skal du de første tre måneder til yderligere to sparringssamtaler med os i Lederne A-kasse.

    Du skal selv booke dine sparringssamtaler. Du får besked i Selvbetjeningen, når det er tid til at booke en ny samtale.

    Du bestemmer selv, om du vil møde op fysisk, eller om sparringssamtalerne skal foregå digitalt eller telefonisk.
  5. Samtaler hos dit jobcenter
    Når du har været på dagpenge i tre måneder, skal du til tre samtaler med dit jobcenter i den kommune, hvor du bor.

    Du skal selv booke dine samtaler med jobcenteret. Du får en besked fra jobnet.dk, når det er tid til at booke.

    Du kan vælge, at en rådgiver fra Lederne A-kasse kan deltage i den første jobsamtale i jobcenteret.

    Du kan selv vælge om du vil møde op personligt til dine samtaler eller om samtalerne skal foregå digitalt eller telefonisk. Jobcenteret kan også vælge at lade en privat udbyder, en såkaldt ’anden aktør’, varetage samtaleforløbet med dig.

    Du skal kun til samtale hos os i Lederne A-kasse i denne periode, hvis din jobsøgning ikke lever op til den aftale, vi sammen har indgået - eller hvis vi af andre grunde skulle komme i tvivl om din rådighed.
  6. Fællessamtale
    Hvis du er ledig efter 16 måneder, deltager vi hos Lederne A-kasse i en fællessamtale sammen med dig hos jobcenteret.

Se dine planlagte samtaler på Selvbetjeningen

Meld afbud til dine samtaler

Du skal huske at melde afbud til din samtale, hvis du er forhindret i at deltage. Du kan melde afbud ved at ringe til os eller skrive en besked i Selvbetjeningen. Husk at melde afbud i god tid og senest inden din samtale starter.

Meld afbud i Selvbetjeningen

Kom til dine samtaler

Du skal huske at møde op til dine samtaler og være tilgængelig digitalt eller på telefonen, hvis du har en aftale med os. Du kan nemlig miste dine dagpenge, hvis du udebliver fra dine samtaler uden at melde afbud.

Du skal også være opmærksom på, at det er dit ansvar at sørge for, at du har en stabil internetforbindelse og kan logge på den digitale platform til din digitale samtale. Hvis din samtale foregår over telefonen, er det også dit ansvar at sørge for, at vi kan komme igennem til dig.

Husk at tjekke, om din telefon er sat op til at begrænse adgang for ukendte numre.

Hvis du ikke deltager i din samtale eller ikke dukker op til din samtale, så kan du blive afmeldt som ledig eller miste retten til dine dagpenge. Husk, at reglerne også gælder, hvis du ikke er tilgængelig til en digital samtale eller en samtale på telefonen.

Transportgodtgørelse

Du er berettiget til transportgodtgørelse, hvis der er længere end 24 kilometer fra din hjemkommunes rådhus til det nærmeste mødested.

Hvor meget får du i godtgørelse?

Godtgørelsen er på 0,97 kroner per kilometer. De første 24 km bliver trukket fra, og vi dækker ikke udgifter til bro eller færge.

Godtgørelsen bliver altid beregnet ud fra afstanden mellem dit rådhus og det mødested, der ligger tættest på dit rådhus. Det betyder, at du får det samme beløb udbetalt hver gang, uanset hvor mødet holdes.

Beløb under 30 kroner udbetales ikke.

Hvordan søger du om transportgodtgørelse?

Du modtager automatisk en udbetaling fra os, hvis du er berettiget til at få dækket dine transportudgifter i forbindelse med dine møder hos os. Du behøver således ikke gøre noget.

Vi sætter pengene ind på din NemKonto to til tre uger efter mødet.

Mulighed for repatriering

Hvis du gerne vil vende tilbage til dit hjemland, kan du søge om økonomisk hjælp. 

Repatriering

Repatriering betyder, at du ønsker at vende tilbage til dit hjemland, dit tidligere opholdsland eller et land, som du har familiemæssig tilknytning til, og ønsker at søge om økonomisk hjælp.

Støtten afhænger af, om du opfylder betingelserne for at være i målgruppen for repatriering. Det er din a-kasse der skal vejlede dig om denne mulighed hvis du er omfattet af målgruppen.

Du er omfattet af repatrieringsloven, hvis du har haft opholdstilladelse i Danmark i op til 5 år og opfylder en af følgende målgrupper:

  • Du er flygtning
  • Du er familiesammenført til flygtninge
  • Du har haft opholdstilladelse i Danmark efter regler fra før 1983 eller efterkommer til disse
  • Du har dobbelt statsborgerskab både i DK og i et andet land end EU/EØS lande
  • Du er uledsaget ung under 18 år og din opholdstilladelse kan ikke forlænges efter det fyldte 18. år (kan kun søges frem til det fyldte 18. år)
  • Du er udlænding med opholdstilladelse efter lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der har hjulpet danske myndigheder i Afghanistan
Søg om repatriering hos Dansk Flygtningehjælp

Kom godt videre

Kvinde_sidder_ved_skrivebord_article-card_576x324

Krav til jobsøgning

Få overblik over, hvordan du står til rådighed for arbejdsmarkedet, når du er på dagpenge. Følg tjeklisten for at få styr på din jobsøgning.

Mand_med_krydsede_arme_smiler_article-card_576x324

Guide til ledige

Følg guiden og få hjælp og støtte til det, du skal huske at gøre og være opmærksom på for at modtage dagpenge.

Kvinde_flytter_article-card_576x324

Supplerende dagpenge

Arbejder du på deltid, kan du få suppleret din indkomst. Se, hvornår du kan få supplerende dagpenge og hvad du skal være opmærksom på.

Din session er ved at udløbe

Din session udløber om lidt, medmindre du trykker "Forny min session" nedenfor.