Log ind på Selvbetjeningen
Log ind på Selvbetjeningen med MitID for at booke en trivselssparring.
Som medlem af Lederne kan du få en personlig sparring om de udfordringer, du møder i dagligdagen. Sparringen er gratis og foregår over telefonen.
Sparringen tager udgangspunkt i dine aktuelle udfordringer. Det kan være, at du har brug for en forebyggende samtale om din trivsel, fordi du føler dig presset og stresset. Eller at du er sygemeldt eller står i en situation, hvor du gerne vil forberede dig på at vende tilbage i dit job.
Log ind på Selvbetjeningen med MitID for at booke en trivselssparring.
Udfyld oplysningerne på siden og beskriv din situation bedst muligt.
Vi ringer dig op for at aftale nærmere eller booker en tid til dig. Du hører fra os inden for 24 timer (på hverdage).
Det er vigtigt, at du trives i dit lederjob. Når du har det godt, kan du både være en god leder og være noget for dig selv.
Stress kan have en række negative konsekvenser, både fysisk og mentalt. Det kan føre til symptomer som udmattelse, søvnproblemer, irritabilitet, koncentrationsbesvær, samt fysiske problemer som hovedpine, muskelspændinger og fordøjelsesproblemer. Langvarig stress kan også øge risikoen for alvorlige helbredsproblemer som hjertesygdomme, angst og depression.
Som leder er det vigtigt at prioritere din egen mentale sundhed og trivsel så du ikke belastes af stress. Du kan finde dine egne strategier til at håndtere stress, fx tale med din egen leder, din familie og venner. Du kan også søge støtte fra en psykolog, en mentor eller en coach, delegere opgaver i højere grad, og skabe en kultur på arbejdspladsen, der fremmer åben kommunikation og støtte.
Arbejdsrelateret stress kan skyldes en række faktorer, herunder høje arbejdskrav som kan være både høj arbejdstid og komplekse opgaver, manglende kontrol over arbejdsopgaver, dårlig kommunikation, konflikter og samarbejdsproblemer på arbejdspladsen, manglende støtte fra ledelsen, usikkerhed om jobbet og ubalance mellem arbejde og privatliv. Belastninger privat vil også have betydning for hvor meget du kan klare på arbejdet.
Hvis stress begynder at påvirke din evne til at fungere på arbejdet eller i dit daglige liv, og hvis du oplever alvorlige symptomer som: vedvarende hovedpine eller migræne, træthed eller udmattelse, selv efter hvile, humørsvingninger, søvnproblemer, hukommelses- og koncentrationsproblemer, hyppige infektioner, angst, depression eller fysiske sundhedsproblemer, bør du søge læge og eventuelt melde dig syg.
Stress kan behandles og håndteres på forskellige måder, herunder ved at bruge afslapningsteknikker som meditation og dyb vejrtrækning, motionere regelmæssigt, prioritere søvn, søge støtte fra venner og familie, og eventuelt søge professionel hjælp fra en psykolog eller rådgiver.