Ledernes internationale samarbejde

Lederne er aktivt engagerede i det internationale samarbejde om ledelse i Europa.

Ledernes internationale engagement er en vigtig del af vores politiske interessevaretagelse.

  • Det giver gode muligheder for, at vi kan inspirere hinanden på tværs af lande med  mange gode værktøjer og initiativer til lederudvikling, som bliver skabt i de forskellige lande.
  • Vi bliver klogere på behovet for god ledelse, og hvordan vi i fællesskab kan skabe værktøjer og lederudviklingsforløb, som kan være til gavn for ledere på tværs af hele Europa.
  • Vi kan få indflydelse på de mange vigtige nye politiske initiativer og regler, der udvikles i EU.

CEC European Managers

CEC European Managers er en europæisk samarbejdsorganisation, der repræsenterer omkring 1 million ledere i Europa. Ledernes direktør Torkild Justesen blev i 2021 valgt og i 2024 genvalgt som generalsekretær i organisationen, der spiller en vigtig rolle i samarbejdet om ledelse i Europa.

CEC er anerkendt af EU som en officiel social partner. På den måde kan CEC sikre, at organisationen deltager tidligt i høringsfasen, når der skal udvikles ny politik og nye regler i EU-regi, som kan have betydning for udøvelsen af ledelse og for arbejdsmarkedet generelt. Det betyder, at CEC kan sikre, at betydningen af lederrollen kommer i fokus, og ledernes stemme i Europa bliver hørt.

Samarbejdet i CEC er desuden med til løbende at styrke og udvikle lederne, bl.a. ved at dele best practice, ved at skabe og dele viden om god ledelse og ikke mindst ved at udvikle ledelsesmæssige værktøjer, som kan komme ledere i alle dele af Europa til gavn. 

CEC European Managers

Projekt om ubevidst bias i ledelse

CEC er løbende engageret i EU-støttede projekter, der fokuserer på at skabe viden og styrke europæiske ledere inden for vigtige ledelsesmæssige temaer. Aktuelt samarbejder CEC og Lederne i et projekt støttet af EU Kommissionen om ubevidst bias i ledelsesmæssige beslutninger.

Målet med projektet er at gøre lederne mere bevidste om deres egen bias og dermed være med til at øge kvaliteten af de millioner af ledelsesmæssige beslutninger, som europæiske ledere træffer hver eneste dag. Du kan læse mere om projektet nedenfor. 

Beyond Bias 

Feccia

FECCIA er en europæisk organisation, der har særligt fokus på ledere og ledelse inden for kemisk industri, Life Science, samt i gummi- og plastik-industrien. Her er Lederne også aktivt engagerede. Anders Koch Hess, der er Head of International Relations i Lederne, er medlem af FECCIAs bestyrelse og er desuden projektleder på et EU-støttet projekt om Just Transition Leadership.

Projektet Just Transition Leadership

Projektet har fokus på gennem god bæredygtig ledelse at sikre, at den grønne omstilling også bliver en retfærdig omstilling, hvor ingen bliver ladt i stikken. Projektet løber i perioden 2024-26 og har særligt fokus på ledere inden for Life Science og den kemiske industri i bred forstand. I denne periode vil der bl.a. blive: 

  • Identificeret best practices inden for branchen
  • Udviklet og formidlet relevante ledelsesmæssige værktøjer
  • Afholdt inspirerende konferencer, hvor også danske ledere vil blive tilbudt at deltage.

Danske ledere er ofte meget engagerede i de europæiske lederudviklingsprojekter og deltager f.eks. i seminarer og konferencer, hvor de nyeste resultater præsenteres, og hvor man har mulighed for at styrke sine egne lederkompetencer, f.eks. inden for bæredygtig ledelse, ubevidst bias eller andre relevante emner. Det gælder ikke mindst medlemmer af Ledernes egne bestyrelser, som ofte er meget aktive.

om Feccia 

 

Kontaktpersoner