Fyret efter brug af whistleblowerordning Vinder sag i byretten

Udgivet: 16. oktober 2024

Et medlem af Lederne får 100.000 kr. i godtgørelse og byrettens ord for, at han er blevet udsat for repressalier fra sin arbejdsgiver efter brug af whistleblowerordning. Lederne har ført sagen.

Medlemmet, der arbejdede i Københavns Kommune, fik i foråret 2022 frataget størstedelen af sine opgaver efter, at han havde brugt arbejdspladsens whistleblowerordning. Her havde han udtrykt bekymring over arbejdspladsens udbudspraksis.

Medlemmet oplevede, at ændringerne i de daglige opgaver førte til et psykisk dårligt arbejdsmiljø, som resulterede i en sygemelding og til sidst en fyring.

”Vi er glade for, at vi har fået byrettens ord for, at de repressalier, som vores medlem blev udsat for, er en direkte konsekvens af, at han har brugt kommunens whistleblowerordning,” siger Malene Saaby og fortsætter:

”En whistleblowerordning er til for at sikre, at medarbejdere kan indberette mistanke om kritisable forhold via en sikker og tryg kanal – og uden at frygte for repressalier. Det var ikke tilfældet her”.

Sagen er endt med en kontant godtgørelse på 100.000 kr. til medlemmet.

Lederne har din ryg

Hos Lederne hjælper vi dig med juridisk rådgivning og sagsbehandling, hvis du står i en situation, hvor du føler dig uberettiget behandlet. Hvis du ikke er medlem af en faglig organisation i sådanne situationer, kan det være svært at rejse sagen selv.

Har du brug for juridisk hjælp?

Som medlem af Lederne kan du få juridisk rådgivning om ferie, barsel, sygdom eller andet i din ansættelse. Skriv til os, og få svar fra os inden for 24 timer på hverdage.

Mand_kigger_op_text-image-50_50_576x324

Medlemsfordele

Som medlem af Lederne er du sikret gennem hele dit arbejdsliv og karriere. Vi hjælper ledere med juridisk rådgivning, økonomisk tryghed og klæder dem på med opdateret viden, kurser og uddannelser inden for ledelse.

Få en uforpligtende samtale

Skal du til at tage en beslutning om din faglige organisation og a-kasse? Vi står klar til at hjælpe dig med spørgsmål om alt fra medlemskab, priser og fordele.

Bliv medlem nu på telefon